• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Μία Πολύ Ωραία Μπυρίτσα! Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011 18:53

Ύστερα από ευγενική χορηγία του πολύ καλου φίλου μου Πόλ, που είναι εξπέρ στις μπύρες (www.beer.gr), δοκίμασα σήμερα τη μπύρα "Trashy Blonde" από την Αγγλική μικροζυθοπιοία "Brew Dog".

Είναι μιά μπύρα παράξενη αλλά πάρα πολύ ωραία! Χρώμα χρυσοκίτρινο και ελαφρία θολούρα που δικαιολογείται από τα αγνά υλικά και την έλλειψη παστερίωσης και συντηριτικών. Γενικώς έχει αρκετή τη γεύση λυκίσκου και αφήνει μιά πίκρα περισσότερο από το συνιθησμένο, αλλά αναμενόμενη για μιά μπύρα αυτής της κατηγορίας. Αυτό όμως που την κάνει αν ξεχωρίζει και να τη λέω "παράξενη", είναι οι τόνοι από φρούτα του πάθους (passion fruit) που έχει!!! Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός. Συνίσταται να την πίνουμε ελαφρώς κρύα, γύρω στους 8-10C. Τη δοκιμάσαμε σήμερα με το ψαράκι μας κα ταίριαζε τέλεια, προφανώς λόγω του μπαχαρικού στο ψάρι που έχει έντονο το κάρυ.

Στην Υγειά μας!

 
ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011 18:20

Σάββατο σήμερα και το έχουμε οικογενειακή συνήθεια να τρώμε ψαράκι.

Πάμε κατευθείαν στη συνατγή:

Φιλέτα ολόκληρα ψαριού: Ανάλογα με τον αρθιμό των ατόμων. Εμείς προτιμούμε τον παγκάσιο, τη γλώσσα και τη πέρκα. Γίνεται όμως μιά χαρά με όλα τα είδη ψαριού φιλεταρισμένα.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Μπαχαρικά: Χρησιμοποιώ το "Μίγμα Μπαχαρικών & Βοτάνων για Ψάρι ΑΒ" (από τα Supermarket AB, www.ab.gr), το οποίο αρέσει σε όλους.

Λίγο χυμό λεμονιού.


Εκτέλεση: Σ' ένα πυρέξ, απλώνουμε τα φιλέτα του ψαριού (αν είναι κατεψυγμένα τα έχουμε ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου), πλυμένα πολύ καλά και στραγγισμένα. Πασπασλίζουμε μπόλικο από το Μίγμα Μπαχαρικών στό ψάρι και ρίχνουμε λαδάκι και το απλώνουμε με τα δαχτυλά μας. Δεν θέλουμε να "κολυμπάει" στο λάδι. Το κάνουμε αυτό κι από τις δύο μεριές. Βάζουμε το πυρέξ με τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C και ψήνουμε μέχρι ν' αρχίζει να ροδοκοκκινίζει το ψάρι (αν τα φιλέτα μας είναι χοντρά, ψήνουμε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για πίο πολύ χρόνο, πάλι μέχρι ν' αρχίζει να ροδοκοκκινίζει το ψάρι). Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με μεγάλη σπάτουλα, με προσοχή να μην διαλυθούν τα φιλέτα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και έτοιμο!

Αυτό το φαγητό, μας αρέσει να το συνοδεύουμε με λαχανικά βραστά (μπρόκολο, καλαμπόκι, πατάτες) ή και με πατάτες τηγανητές ή και με πουρέ. Ειδικά αν έχουμε πατάτες βραστές, τις κόβουμε σε ροδέλες και απλώνουμε στο πιάτο και προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος μαζί με αλάτι σκόρδου (Garlic Salt).


Καλή μας όρεξη!

 

 
Κινέζικο Fast Food Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011 20:59

Καλησπέρα Φίλοι μου!

Σήμερα η μοίρα το έφερε να βρίσκομαι με έναν φίλο στο κέντρο της Αθήνας κατά το μεσημεράκι.

Μας έπιασε η πείνα και βρισκόμασταν στην οδό Βουλής όπου βρίσκεται το Ασιατικό Ταχυφαγείο "Yum-Yum" (www.yum-yum.gr). Είπαμε να δοκιμάσουμε, μιάς και μας αρέσουν οι εξωτικές γεύσεις.

Κατ' αρχάς, το ίδιο το κατάστημα δεν λέει και πολλά πράγματα. Επίπλωση και διακόσμιση τύπου μεταμοντέρνα, δηλ άσχετα. Καλή εντύπωση μου έκανε ότι ο χώρος μαγειρέματος ήταν ανοιχτός και μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία της παρασκευής. Ωραίες και οι ειδικές στόφες γκαζιού με στερέωση για το wok. Συμπαθές και εξυπηρετικό το προσωπικό.

Επιλέξαμε spring rolls λαχανικών και σπέσιαλ τηγανιτό ρύζι με χοιρινό. Για ταχυφαγείο ήταν πάρα πολύ καλό!

Η μεγάλη μου ένσταση πάντως, όπως και για όλα τα εσταιτόρια με ασιατική κουζίνα, είναι οι υψηλές τιμές τους. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω πώς ένα πιάτο ρύζι με λίγα λαχανικά (όχι εξωτικά) και λίγο χοιρινό που δεν αντιστοιχεί ούτε σ' ένα καλαμάκι σουβλάκι, κοστίζει σ' ένα τέτοιο ταχυφαγείο, 7 Ευρώ!

 

 
Λεμονόπιτα Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2011 22:38

Όπως ανέφερα και πριν, μετά τα πολύ ωραία γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο και μπέικον, τα ηνία πήρε η Ανθηλία για να φτιάξει γλυκό. Σήμερα, είπε να φτιάξει Λεμονόπιτα (Lemon Pie).

Τα υλικά:

Για τη βάση

150 γρ αλεύρι,

150 γρ μαργαρίνη (π.χ. Βιτάμ),

100 γρ ζάχαρη λευκή,

λεπτό ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι.

Για τη γέμιση

100 γρ κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

400 γρ ζάχαρη λευκή,

200 ml χυμό από φρέσκα λεμόνια,

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,

λεπτό ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι,

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα,

λίγη μαργαρίνη για το ταψί


Ξεκινάμε με τη βάση:

Σ' ένα μπώλ χτυπάμε με μίξερ χεριού, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Αφόυ ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη (αν τη λιώσουμε λιγάκι πριν, θα είναι πολύ καλά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφου γίνει ένα ομοιογενές υλικό (το κυριότερο μελημά μας είναι να λιώσει η ζάχαρη όσο είναι δυνατόν), απλώνουμε σ' ενα ταψάκι (περίπου 25 εκ. για τις ποσότητες αυτές) και ψήνουμε στον αέρα στους 160C για 20 λεπτά.Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.  Αφού ανακατεφτούν αρκετά, προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το υλικό.

Απλώστε το μίγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ξαναφουρνήστε στούς 160C, για 25 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Πασπαλίστε με μπόλικη  ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση!

 

 

 

 
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2011 21:34

Το σημερινό φαγάκι της οικογένειας ήταν μιά έμπνευση προσωπική, που την είχα ξαναφτιάξει και παλιότερα με άλλο συνδυασμό υλικών πιο "σοφιστικέ". Η βάση πάντως, είναι ίδια: τα μεγάλα κοχύλια και το κοτόπουλο. Σήμερα είπα να το κάνω λίγο πιο απλό για να το απολαύσουν όλοι στην οικογένεια, μιάς και υπάρχουν και κάποιες γευστικές "ιδιαιτερότητες" στην οικογένεια.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, τα υλικά:

250 γρ. μεγάλα κοχύλια ζυμαρικά (φωτογραφία πάνω),

350 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια , αλατισμένο - πιπερωμένο (προτιμώ το ψητό στη σχάρα ή τη πλάκα, και το βραστό μιά χαρά είναι),

200 γρ μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια,

250 γρ μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα,

250 γρ τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia light),

100 γρ μαγιονέζα,

λίγο φρέσκο βούτυρο για σωτάρισμα και βουτύρωμα του ταψιού,

αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα μπεσαμέλ για το τελείωμα.


Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μπέικον με τα μανιτάρια να σωταριστούν καλά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στα 2/3 και ανακατεύουμε καλά συνεχώς μέχρι να μαγειρευτούν πολύ καλά. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και σβήνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σιγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας. Τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε σιγά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

 

 

 


Έχουμε βράσει τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες (μείον δύο λεπτά για να κρατάνε) και έχουμε σουρώσει.

Βουτυρώνουμε ένα γυάλινο ταψί πυρέξ. Γεμίζουμε ένα-ένα τα κοχύλια με το υλικό που έχουμε προετοιμάσει. Χρειάζεται λίγο προσοχή να μην μας διαλυθούν τα κοχύλια. Τα τοποθετούμε κολλητά, το ένα δίπλα στο άλλο. Δεν πειράζει αν ξεχειλίζει η γέμιση.


Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Φροντίζουμε η μπεσαμέλ να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα για να μην "πνιγεί" το φαγητό μας. Φουρνίζουμε στους 200C. Βάζουμε το πυρέξ στη μέση του φούρνου και γυρνάμε τη πηγή της θερμότητας στη πάνω θέση. Δεν απομακρυνόμαστε και προσέχουμε το φαγητό μας απλά να ροδοκοκκινήσει από πάνω. Αν το ξεχάσουμε, εύκολα θ' "αρπάξει" και θα δείχνει άσχημα.

 

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 5
Copyright (C) 2009-10 SmartCook.gr               .....ανάπτυξη ιστοσελίδων